Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ciekawostki & fakty ze świata gry
Author Message
Xardas243 Offline
Old User
*

Information ciekawostki & fakty ze świata gry
Elo.Jakoś mnie natkneło żeby napisać taki tutorial do Populousa.Chodzi głównie o ciekawostki.Więc zaczynamy xD.

-Jeśli wrogie wojska staną w kręgu odrodzenia a szamanka sie odrodzi wojska uciekną(Przydaje sie do odganiania).

-Jeśli w kręgu odrodzenia znajdują się drzewka a szamanka się odrodzi drzewa spalą się.
-Nie używane łódki zatapiają się.Najlepszym sposobem jest trzymanie na łódce jednego wyznawce,wtedy łódź się nie zatopi.

-Nie używane balony unoszą się w górę i pękają.Najlepszym sposobem jest trzymanie w balonie jednego wyznawce,wtedy balon nie pęknie.

-Łodzie można zniszczyć wyrzucając je na brzeg,jeśli zostaną wyrzucone na brzeg po chwili się niszczą,żeby ocalić łódke trzeba ją wywalić znowu na wodę.Najlepszym sposobem na wywalenie łódki na ląd/wodę jest użycie zaklęcia piorun,jednak nie wiadomo gdzie łódka poleci.

-Balony są niezniszczalne,jedynym sposobem żeby je zniszczyć to po prostu ich nie używać.

-Jeśli wrogi anioł śmierci stanie przed twoim aniołem śmierci będą walczyć.Jeśli anioły śmierci mają tyle samo życia obaj siebie zniszczą.

-Ogniomistrzowie mogą trochę uszkodzić anioła śmierci.Jednak jeśli anioł dostanie od ogniomistrza to będzie nieprzyjemnieSmile

-Jeśli zostanie użyty Armagedon wszystkie drzewa w pobliżu się spalą.Dodatkowo stworzy się Arena na której zbiorą się wszyscy ludzie z wszystkich Plemion.Wygrana zależy od tego kogo wojsko ma najmniejsze straty.Jeśli twoja armia przegra to szamanka dostaje piorunem.

-Jeśli krąg odrodzenia będzie na wodzie a szamanka się odrodzi to teren się odnowi.

-W folderze Sound znajduje się plik PopDrones22.W tym pliku znajdują się wszystkie muzyki z gry(oprócz bojowych).

-Tym więcej kapłanów wysyłasz do nawrócenia tym krócej kapłan musi nawracać.

-Na wyszkolenie jednostki trzeba odrobine many.Jeśli nie można wyszkolić jednostki oznacza to,że masz za mało many.Mane można zdobyć z kamiennych głów,z zabitych szamanek,albo jak twoi słudzy będą korzystać z chat(wtedy produkują mane).
(This post was last modified: 01-22-2010 11:47 PM by DAroo.)
01-22-2010 10:03 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
DAroo Offline
Administrator
*

RE: [TUTORIAL]Ciekawostki
Ciekawostką na pewno jest to, że czasami na niebie populousa można zobaczyć twarze: 1, 2, 3. Ciekawa jest też strona producenta gry populous, która znikła jakiś czas temu z internetu. Zanim znikła to udało mi się zrobić jej kopię: http://popms.net/stuart/popthetb.htm

[Image: daroo.jpg]
01-22-2010 10:21 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
grzybek Offline
Moderator
*

A jak szamanka wejdzie we wrogie FS, to można używać Blasta, wtedy nie traci tak szybko życia i się uspokaja, przez co można nią jeszcze coś zdziałać Smile.

"Jeden wielki, ogromny, bezsensowny bezsens"
01-22-2010 10:42 PM
Staszek Offline
Master
*

Szczerze mowiac to zmienilbym nazwe tematu na fakty a nie ciekawostki Wink Jak dla mnie ciekawostka sa jakies eastern eggs czy cos takiego Wink
01-22-2010 11:25 PM
Cactuar Offline
Young User
*

RE: ciekawostki & fakty ze świata gry
Z tymi twarzami to ciekawe nigdy w niebo nie patrzyłem. A jeśli nikt nie wiem to ja znam takie cuś ;] Gdy walniesz hipnoze na łódz to zahipnotyzowani się utopią Big Grin. Wiem że tego niewiedzieliście bo tylko na mm tniecie bez hipnozy ^^

[Image: CACTUAR.jpg]
[Image: 23438.gif]
01-23-2010 10:41 AM
Xardas243 Offline
Old User
*

hehe zmienili mi temacik xD ale co tamBig Grin

Kolejna tylko 1 ciekawostkaSad

Ludzik z widmowej armii może zepchnąć wrogą szamanke do wody(mnie już pare razy tak zatopiliSad)
01-23-2010 11:18 AM
grzybek Offline
Moderator
*

Na MM może i tak, ale wystarczy przejść singla, żeby wiedzieć, bo w Niespodziewanym sojuszniku tak właśnie robi żółty Tongue.
A co do twarzy, to nawet nie to, że nigdy nie widziałam czy nie patrzyłam, ale po prostu ja gram w takim widoku, że nieba nie widać, bo inaczej nie umiem, a już próbowałam i jest jeszcze gorzej ze mną, niż normalnie, więc to bez sensu Wink.

(This post was last modified: 01-23-2010 11:22 AM by grzybek.)
01-23-2010 11:22 AM
Staszek Offline
Master
*

Hmm inny przydatny fakto odnosnie widmowej armii- jesli rzucisz ja kolo szamanki to powstanie duch szamanki, a jak kolo fw lub w to powstanie 3 fw/w odpowiednio.

Inne zabojcze combo to invi + shield. Rzucasz najpierw niewidzialnosc na grupke kaplanow poczym rzucasz na nich tarcze i do wrogiej bazy Wink W zasadzie jest pozamiatane jestli oponent nie ma duzo fw i/lub priestow Wink
01-23-2010 04:16 PM
grzybek Offline
Moderator
*

A zauważyliście, że wieże zielonego mają inny kształt? Wink

02-24-2010 06:12 PM
Staszek Offline
Master
*

No co ty nie powiesz ;P
02-24-2010 06:34 PM
grzybek Offline
Moderator
*

Dobra, mądralo, to teraz mi powiedz, dlaczego? ;P

02-24-2010 09:57 PM
Staszek Offline
Master
*

Programiści mieli akurat fazę i tak im wyszło? ;P
02-25-2010 11:26 AM
BloodDeath Offline
Moderator
*

wszystkie budynki wszystkich plemion inaczej wyglądają Tongue
02-25-2010 03:02 PM
NaTT Offline
User
*

http://www.youtube.com/watch?v=54GRN4mg1_A jesli ktos zna populousa to znajdzie tu wiele nawizan do niego ; )
02-27-2010 12:31 AM
grzybek Offline
Moderator
*

(02-25-2010 03:02 PM)BloodDeath Wrote:  wszystkie budynki wszystkich plemion inaczej wyglądają Tongue

Serio? Różnią się kolorem rysunków, tak? Tongue

02-27-2010 05:34 PM
Post Reply 

Forum Jump:

Contact Us | Populous Mana Source | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication